سازمان حقوق بشری «اصل ۱۹» اقدام مقامهای جمهوری اسلامی به آزار و اذیت زنان روزنامهنگار ایرانیِ مقیم خارج از کشور را «نگرانکننده» خواند.
این سازمان با همکاری کمیته حفاظت از روزنامهنگاران (CPJ) گزارشی را منتشر کرده است که نشان میدهد زنان روزنامهنگار ایرانی در خارج از ایران، بهطور مداوم با انواع آزارهای آنلاین مواجهاند. این آزارها موارد زیادی را شامل میشود، از تهدید به مرگ گرفته تا خشونتهایی با محتوای جنسیتی و هک اطلاعات شخصی.
سازمان حقوق بشری «اصل ۱۹» و کمیته حفاظت از روزنامهنگاران پس از تدوین گزارشی که بر اساس گفتوگوهای مستند با زنان روزنامهنگار در خارج از کشور انجام شد، در نشستی توجیهی درباره این موضوع صحبت کردند.
در این نشست، کان مککیو، مدیر اجرایی سازمان «اصل۱۹»، با بیان اینکه روند فزاینده آزار زنان روزنامهنگار ایرانی نگرانکننده است، از حکومت ایران خواست به آزار و سوءاستفاده از زنان روزنامهنگار خاتمه دهد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او همچنین از شرکتهای فناوری اطلاعات و دادهها نیز درخواست کرد از روزنامهنگاران در برابر حملههای آنلاین محافظت کنند.
زنان روزنامهنگار خارج از ایران بهدلیل فعالیت در رسانههای اجتماعی در معرض موجی از حملههای افرادی قرار دارند که در قالب نظر، پست و هشتگ به آنان حمله میکنند.
به گفته کان مککیو، نیز زنان روزنامهنگار در این حملههای آنلاین با مواردی مثل تهدید مستقیم به مرگ خود و خانوادهشان مواجهاند. اطلاعات شخصی آنان هک میشود و با محتوای جنسی و جنسیتزده مورد خشونت و آزار قرار میگیرند.
کان مککیو، در ادامه صحبتهایش د به وضعیت زنان روزنامهنگار داخل ایران نیز اشاره کرد و گفت: «آنان نیز بهطور مداوم در معرض تبعیض، شکنجه، خشونت جنسی، دستگیری و آزار قرار دارند درحالیکه قانون نیز حمایت لازم را از آنان نمیکند.»
او خطرهایی که زنان روزنامهنگار ایرانی را تهدید میکند، جدی خواند و خواستار جلوگیری از آنها شد.
در این نشست، شریف منصور، هماهنگکننده برنامه کمیته حفاظت از روزنامهنگاران در خاورمیانه و شمال آفریقا نیز با تاکید بر اینکه پوشش اخبار ایران، حتی برای روزنامهنگاران خارج از کشور خطرناک است، گفت: «زنان روزنامهنگار همواره با تهدید، توهین، حملههای آنلاین و خشونتهای جنسیتی روبهرو میشوند.»
او از نهادهای قانونی کشورها خواست از روزنامهنگاران زن حمایت کنند و گفت: «حفاظت از آنان در رسانههای اجتماعی باعث میشود کار خود را با ایمنی انجام دهند.»
سازمان حقوق بشری «اصل ۱۹» و کمیته حفاظت از روزنامهنگاران در ادامه این جلسه تاکید کردند که قصد دارند نمونههایی از آزار و اذیت و سوءاستفاده آنلاین علیه روزنامهنگاران خارج از ایران را آشکار کنند. این دو نهاد همچنین متذکر شدند که زنان روزنامهنگار نقش مهمی در به چالش کشیدن نابرابری جنسیتی در فضای رسانهای ایفا میکنند؛ بنابراین دولتها، رسانهها، رسانههای اجتماعی و همچنین همکاران و جامعه مدنی باید از آنها حمایت کنند.